Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında yaşanan çatışmanın ardından HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan Şemdinli’de yaşanan olayları yerinde inceledi. Zeydan, "Bugün her ölen askerin, polisin ve gerillanın sorumlusu cumhurbaşkanı ve geçici hükümettir." dedi.

'ŞU AN YAŞANAN OLAYLAR, KATLİAMLAR 90’LI YILLARI ÇOK ÇOK AŞAN BİR KIVAMA GELDİĞİNİ GÖRDÜK'

Abdullah Zeydan, Halkın Demokratik Partisi (HDP) olarak 5 milletvekili ve 1 meclis üyesi görevlendirilip, Yüksekova’dan Şemdinli'ye çok zorluklar aşarak resmi bir heyet olarak rencide edilecek bir şekilde muamelelere maruz kalarak geldiklerini belirtip şunları söyledi: "Şemdinli'ye geldiğimizde gerçekten gördüğümüz manzaralar korkunçtu. Anneler ve çocuklar çığlıklarla ağlıyorlardı. O yaşanan zulmü, hakareti, çatışmayı kendi gözlerimizle gördük. Bizim burada gördüğümüz çok büyük bir vahşet ve doğa katliamı olmuştu. Burada yaşanan ve gördüklerimiz adeta İsrail'in Filistin halkına yapmış olduğu saldırıyla eş değerdir. Buradaki yerel amirler bir İsrail komutanı gibi nasıl ki Filistin halkını bombalıyorsa bunlar da kendi halkına böyle bombalıyorlardı. Nasıl ki Beşar Esat kendi Suriye halkına bombalamışsa, bir katliam girişimde bulunmuşsa maalesef Türkiye Devleti geçici hükümetin emriyle kendi halkını bombalamıştır. Şuan yaşanan olaylar, girişimler, katliamlar 90’lı yılları çok çok aşan bir kıvama geldiğini gördük. 90’lı yıllarda bu kadar doğa katliamı ve açık açık halkını bombalamıyorlardı. Bugün her ölen askerin, polisin ve gerillanın sorumlusu cumhurbaşkanı ve geçici hükümettir."

'BAKANLARIN VE MİLLETVEKİLLERİNİN ÇOCUKLARI ZEVK SEFA İÇİNDE YAŞIYOR, KANI AKAN, TOPRAĞA DÜŞENLER FAKİR FUKARANIN ÇOCUKLARI'

Kürt halkının Türkiye’den bölünmek istemediğini, Türkiye’de yaşayan halklar olarak eşit, özgür, onurlu bir şekilde yaşamak istediğini aktaran HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bu yaşananlar bu kadar can kaybı, bunca annenin ve babanın yüreği sızlatan maalesef bir insanın kişisel hırsına ve koltuğu uğruna kurban edildi. Kendi çocuklarının zorluklarla, fakirliklerle bin bir çile ve cefayla büyüttüğünüz çocuklarınızı birilerinin koltuk uğruna kurban etmeyin. Cumhurbaşkanının, başbakanın, bakanların ve milletvekillerinin çocukları zevk sefa içinde yaşıyorlar, kanı akan, toprağa düşenler fakir fukaranın çocukları. Bugün kendi halkına bomba yağdıran, savcısını ve gazetecisini cezaevinde çürütenler gün gelir bu halkın önünde hesap verecekler. Hem bu dünyada hem de diğer dünyada bu yaptıklarınız hesabını soracağız."