Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan Zeki ve Fikriye Alpözmen’in 16 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Mehmet Salih Alpözman 15 gündür kayıp. İki haftadır çocuklarından haber alamayan Zeki ve Fikriye Alpözmen çifti yetkililerden çocuklarının bulunması için yardım istedi.

Zeki Alpözman, Mehmet Salih Alpözman'in 3 Ekim Cumartesi günü ekmek almaya çıktığını ve bir daha eve geri dönmediğini söyledi. Çocuğunun yüzde 50 zihinsel engelli raporu bulunduğunu belirten Alpözmen, ”Oğlum eve dönmeyince dışarı çıktım aradım. Fakat bulamadım. Fakat her yeri aramama rağmen bulamadım. Bulamayınca akşam üzeri karakola başvurdum. 15 gün geçmesine rağmen karakoldan veya başka hiçbir yerden haber alamadım. Midyat’ta şüphelendiğimiz herhangi bir kimse veya örgüt yok. Çünkü bizim kimseye bir zararımız veya alacak verecek meselemiz olmadı. Kimsenin de bize bir zararı olmadı. O yüzden kimsenin günahını almak istemiyorum. Ama bu defa 15 gündür kayıp ve hiç kimse görmedi. Yüzde 50 zihinsel engelli olduğu için ara sıra kötü olduğu oluyordu. Fakat bir yerlere gidip gelmede hiç sıkıntısı olmadı. O yüzden birilerinin elinde olduğundan şüpheleniyoruz. Eğer birilerinin elindeyse onlara seslenmek istiyorum. Ben yaşamımı amelelik yaparak kazanıyorum. Bu olaydan sonra çalışamadım. Hem maddi hem manevi olarak perişan durumdayız. Kimseden davacı da olmayız yeter ki çocuğumuzu sağ salim bize versinler. Başka bir şey istemiyoruz. Çocuğumu bulanlar lütfen 0535 660 29 18 nolu telefondan bize ulaşsınlar.” dedi.

Annesi Fikriye Alpözman ise, çocuklarının kimin elindeyse serbest bırakmalarını istedi. Anne Alpözmen, ”Perişan olduk. Çok özledim çocuğumu. Yeter ki oğlumu getirsinler kimseden şikâyetçi de olmayacağım. Ne olur görenler veya duyanlar haber versin.” şeklinde konuştu.

4 ay önce de Midyat ilçesi Harmanlı köyünde aynı şekilde bakkala giden 5 yaşındaki Ecrin Tunç 4 aydır hala kayıp olduğu ve yapılan bütün aramalara rağmen bulunamadığı belirtildi.