Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Cafer Karayaz, 3 gündür kayıp olan zihinsel engelli oğlunu arıyor. Yetkililerden yarım isteyen gözü yaşlı baba "Oğlum ne olursan dön. Perişanız. Annen hasta. Seni çok özledik" diyerek seslendi ve geri gelmesini istedi.

Ereğli'de 1991 yılında geçirdiği trafik kazasında aldığı darbe ile yüzde 70 oranında zihinsel engelli raporu alan, o günden bu yana da ilçede kurulu gözlemeciler mevkisinde çalışarak hayata tutunana Tayfun Karayaz'dan(35) Pazartesi gününden bu yana haber alınamıyor. Kaza sonrasında gördüğü tedavilerin ardından iyileşme kaydeden Tayfun Karayaz'ın çalıştığı gözlemeciler mevkisinde ki esnaf da kendisine sahip çıkmış ve fiziksel engelliler ve rehabilitasyon merkezine göndermiş.

Pazartesi günü anne ve babası cenaze için evden çıkarken akrabalarının yanına bıraktıkları Tayfun Karayaz, akrabasının evinden çıktıktan sonra sırra kadem bastı. Oğlunun gözlemeciler mevkisine gitmiş olabileceğini düşünen baba Cafer Karayaz(58) oğlunu burada da bulamayınca polise ihbarda bulundu.

Oğlunun daha önce de evden gittiğini ancak bir gün sonra bulduklarını kaydeden baba Karayaz, oğluna seslenerek eve dönmesini istedi. Cafer Karayaz konuşmasında, "Oğlum ne olursun dön. Seni çok özledik. Annen hasta evde yatıyor. Hepimiz perişan olduk. Gözümüzde uyku yok. Ne olursun dön" diyerek oğluna seslendi. Baba Karayaz, yetkililerden de kendilerine yardım etmelerini istedi.

Gözlemeciler esnaflarından Selime Yılmaz da Tayfun Karayaz'ın herkes tarafından Müslüm olarak tanındığını, kendisi ile birlikte bütün esnafların Tayfun Karayaz'a sahip çıktıklarını, otobüs terminalleri ve oteller başta olmak üzere yaptıkları aramada Karayaz'ı bulamadıklarını ifade etti. Yılmaz konuşmasında "Onu rehabilitasyon merkezine gönderdik. Orada biraz kendisini toparlamıştı." dedi.