Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 106. duruşmasında, sanıklar son savunma için yeniden süre talep edince, mahkeme sonraki celsede savunmaları hazır olmamaları halinde bu haklarından sayılmalarını kararlaştırdı.

Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Geske, Uğur Yüksel ve Necati Aydın’ın boğazları kesilerek öldürülmelerine ilişkin davanın 106. duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuksuz sanıklar Malatya İl Jandarma eski Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi araştırma görevlisi Ruhi Abat, astsubaylar Murat Göktürk, Abdullah Atılgan ve uzman çavuş Mehmet Çolak ile asli failler Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım hazır bulundu. Asli faillerden Hamit Çeker Elbistan Adliyesinden, Cuma Özdemir ise Darende Adliyesinden video konferans sistemiyle duruşmaya dahil edildi.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının 30 Haziran 2015'te davaya ilişkin bilgi talebinde bulunduğunu, bu talebe karşılık davanın safahatı hakkında bilgi verildiğini belirtti. Duruşmaya katılan sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki savunmalarını vermek için ek süre istedi.

Duruşmada, mahkemeye uluşan belgeler hakkında söz alan sanık Ruhi Abat, her duruşmada yaptığı gibi yeni ve farklı iddiaları dillendirdi. Önceki bir bakanın yasa dışı dinlendiğini iddia eden Abat, bu duruşmada da ilk kez merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının yürütme organının üzerine ihale edilmek üzere işlendiğini öne sürdü.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti duruşmaya verdiği kısa aranın ardından ara kararı açıkladı. Mahkeme, sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir'in gelecek duruşma da esas hakkındaki savunmalarını vermemeleri halinde bu haklarından vazgeçmiş sayılmalarını kararlaştırdı.

Ayrıca İlker Çınar'ın delil olarak sunduğu flash bellek ve CD ile Haydar Yeşil'in kayınbiraderi Hüseyin Kılıç'ın getirdiği 500 GB harddiskin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi.
Dava 9 Eylül 2015 tarihine ertelendi.