Gaziantep'te 6 yıl önce kurulan Zirve Üniversitesi, 4'üncü dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşadı. Üniversiteden bu yıl, lisans, ön lisans ve yüksek lisans bölümlerinden yaklaşık bin 200 öğrenci mezun oldu.

Dünyanın 65 farklı ülkesinden ve Türkiye'nin bir çok ilinden gelen öğrencilerini mezun eden Zirve Üniversitesi'ndeki törene veliler büyük ilgi gösterdi. Mezunların, katılımcıları selamlamasıyla başlayan törende konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, 9 fakülte, 1 meslek yüksek okulu, 1 yabancı diller yüksek okulu, 3 enstitü, 5 araştırma merkezine sahip üniversitede, yaklaşık 9 bin öğrenci ve 600 çalışanın bulunduğunu belirtti.

Mezunlara seslenen Rektör Kısa, “Hayat çoğu zaman size özellikle ilk gençlik yıllarınızda tam da ayaklarınızın üzerinde durmanız gereken zamanda tüm zorlukları pervasızca sunar. İşte o an yapmanız gereken tek şey, inancınızı kaybetmemenizdir. Büyük işler yapmış, hayata iki eliyle sımsıkı sarılmış, başarılı insanları ileri götüren tek şey, yaptıkları işe olan aşklarıdır.” dedi. Öğrencilere eğitim hayatları boyunca disiplin, ahlak gibi temel değerleri verebilmenin yanı sıra hep üretken olmaları, yenilikçi ve özgün düşünebilmeleri için çabaladıklarını ifade eden Kısa, “Zirve Üniversitesi çatısı altında bulunduğunuz zamanda, eğitim için seçtiğiniz alanlarda en iyi bilgi ve donanıma sahip olmanız için tüm gücümüzle çalıştık. İmkanlarımızı sizler için seferber ettik. Öğrendiklerinizi iş yaşamına taşıyabilmeniz için özel sektörle işbirlikleri gerçekleştirdik, staj imkanları sağladık. Sizi iş dünyasına hazırladık. Tüm bunların yanında çok yönlü yetkin bireyler ve aydın birer insan olarak içerisinde yaşadığınız toplumun, tarih, kültür ve değerlerinin farkında olmanın, sanat, spor ve sosyal çalışmalar içerisinde yer almanız için çaba sarf ettik.” değerlendirmesinde bulundu.

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu da 4'üncü dönem mezunlarını vermenin mutluluğu ve haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Nakıboğlu, “Gençlerin coşkusu, pozitif enerjisi ve heyecanları hepimizi daha da cesaretlendiriyor. Sayıları sizlerle birlikte 3 bine yaklaşan mezunlarımız gerek akademik dünyada gerekse iş hayatında söz sahibi olmaya başladılar. Akademik kadromuza katılanlar oldu.” şeklinde konuştu. Nakıboğlu, şunları söyledi: “Şimdiden uluslar arası kimliği olduğunu ispat etmiş Zirve Üniversitesi 65 farklı ülkeden gelen öğrencileriyle bunu fazlasıyla başarmıştır. Tüm bu hedefler, yola çıktığımız ilk günlerde ortaya koyduğumuz uzun vadeli vizyonumuz, bir dünya üniversitesi olma hayalimizin bir gerekliliğidir.”

Konuşmaların ardından üniversite birincisi olan İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Saad Muhammed yaş kütüğe ismini çaktı. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasının ardından, tüm mezunlar seremoniye çıkarak diplomalarını aldı.