Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranmasına ilişkin soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, Kozlu ilçesindeki evinden kendi aracıyla çıkarak Zonguldak Adliyesi’ne geldi.

Polis ekipleri, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Evinin önünde kendisini bekleyen polis ekipleriyle görüşmesinin ardından eşiyle birlikte kendi aracına binen Takçı, Zonguldak Adliyesi'ne hareket etti. Savcı Aziz Takçı, etrafını saran polis konvoyunun eşliğinde seyir halindeyken görüntülendi.

Yoğun güvenlik önlemi altında Adliyeye getirilen Savcı Aziz Takçı, gazetecilerin sorusu üzerine "Şu anda açıklama yapmıyorum. Daha sonra yazılı açıklama yapacağım" dedi. Bu sırada polisler gazetecilerin görüntü almasına engel olmaya çalıştı.

Adliye çıkışında gözaltına alınan Takçı, önce eşi, daha sonra diğer meslektaşları ve Adliye personeli ile vedalaştı. Daha sonra kendisini bekleyen polis aracına binen Savcı Takçı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Mersin’in Tarsus ilçesine gönderildi.