Zonguldak Kozlu sahilinde yaklaşık 400 bin lira değerindeki bir cafe restaurant, fritöz cihazının kablosunun tutuşması sonucu yandı. Olayda can kaybı yaşanmadı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında iş yeri tamamen yandı.

Kozlu ilçesi sahilinde Orhan Güvercin, Temel Çebi ve Cenk İncedayı ortaklarına ait iş yeri ve bitişiğindeki Savaş Gökdemir'e ait dükkânda saat 08.00 sıralarında yangın çıktı. İddiaya göre yangın, patates kızartmakta kullanılan fritöz cihazının kablosundan başladı. Yanan kablonun, vernikli çam ağaç kaplama olan duvarları tutuşturmasıyla iş yeri, kısa sürede alevler arasında kaldı. Personel durumu Kozlu Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kalınca Zonguldak Belediyesi itfaiye ekiplerinden takviye istendi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracının yanı sıra 112 Acil ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında içeride bulunan tüplerin patlama sesi duyuldu. Polis ekipleri olay yerinin çevresinde güvenlik önlemi aldı. İşyeri sahipleri ve yakınlarını, arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, "Geldiğimizde her tarafı alevler sarmıştı." dedi.

Moda Cafe Restaurant'ın yanındaki dükkan sahibi Savaş Gökdemir, "Fritöz cihazının kablosundan çıkmış. Duvarlar vernikli çam ağacından kaplı olduğu için duvarlara sıçramış. Kozlu itfaiyesi geldi. Zonguldak itfaiyesi geç de olsa geldi. Zonguldak ve Kozlu'nun ortasındaki şu yangın bir türlü söndürülemedi. Cihazın kablosundan çıktığı kesin. Ağaçla kaplı duvarları sarmasıyla yangın büyüdü." dedi.