Özel Hacı Naciye Ateş Lisesi’ndeki etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hafız Ramazan Budak'ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Hacı Naciye Ateş anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi sunuldu.

İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk İslam Coğrafyası üzerinde uzun zamandır kurmak istenen yeni medeniyetin inşasında, Hulusi Efendi ve eşi Hacı Naciye Ateş Hanım gibi topluma duyarlı insanların yaptıkları eserlerin her zaman örnek olduğunu belirtti. Bu kapsamda açılan okulların isminin daha önce Özel Birgül Okulları iken şu an Özel Hacı Naciye Ateş Eğitim Kurumları olarak değiştiğini kaydeden Kuş, ismi gibi müstesna eğitim hizmetleri veren okulların, güzel çalışmalar ve güzel insanlar yetişmesinde her zaman öncülük edeceğini dile getirdi.

İlmin, ahlak ve terbiyeyle taçlandırılmadığı takdirde yetişen öğrencilerden kimseye bir hayır gelmeyeceğini ifade eden Kuş, “Yeni medeniyetin inşasında topluma ve toplumsal sorumluluklara duyarlı nesillerin yetiştirilmesi için bu güzel okullara her zaman ihtiyaç olmuştur. Elbette bu okulların yapılmasında Hacı Naciye Hanım’ında çok büyük katkıları olmuştur. Kız çocuklarının okullaşma oranının düşük olduğu zamanlarda Türkiye’mizde o örnek olmuştur. İnsanlarımızı yönlendirmiş, kız çocuklarının okumasının ne kadar önemli olduğunu bıraktıkları bu güzel eserle göstermiştir. Okulun arsasının alınmasında ziynet eşyalarını bağışlayarak en büyük katkıyı vermeleri, gerçekten çok anlamlıdır. İnşallah bizler de ülkemizin, milletimizin ve dinimizin daha ileri bir noktaya gelmesi için Hulusi Efendi’nin eşi Naciye Hanım gibi güzel insanları örnek alırız” diye konuştu.

Özel Hacı Naciye Ateş Eğitim Kurumları Genel Müdürü Resul Kesenceli de hayattayken sahibi olduğu bir arsaya okul yaptıran, çok sayıda öğrencinin yetişmesine katkı sağlayan ve burs temin eden Hacı Naciye Hanım’ın, örnek kişiliğiyle çevresi ve sevenlerinin gönüllerine bir vakıf kadını olarak taht kurduğunu söyledi. Kesenceli, “Geçmiş dönemlerde bırakın kız çocuklarının okutulması, evden dışarı çıkmaları bile hoş karşılanmazdı. Hal böyleyken Naciye Hanım kız çocuklarının geleceğin anneleri olacağını ve onların eğitimli olmaları gerektiğini savunan bir önder olmuştur" dedi. 

Çocukların şiirler okuyup gösteriler sunduğu etkinliğin sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödüller verildi.

Törene, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, okul müdürleri ve  vatandaşlar katıldı.