HAKKARİ (İHA) – Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü yetkilileri, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gazileri evlerinden ziyaret ederek değişik hediyeler verdiler.
ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve yardımcısı Hamdi Taşma, Gaziler Günü nedeniyle Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman’ı makamında ziyaret ettikten sonra Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sadi Özatak’ı ve Kıbrıs ile Kore gazilerini evlerinde ziyaret ettiler. ASP Müdürü Bildirici, bu vatanın şehit ve gazilerin emaneti olduğunu belirterek, “Bu millet gazi bir millettir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktarmanın gayreti içindeyiz. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum. Bugün gazilerimizin yalnız olmadıklarını ve onlara olan vefa borcumuzu ödemek ve varsa sıkıntılarını dinlemek için ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e istiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ’Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Gaziler ise, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Ziyaretlerde gazilere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.