Hangisi bir hamur tatlısıdır kesat mafiş heyhey maval nedir?

Cevap: Mafiş Tatlısı

Mafiş Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama: 30dk

Pişirme: 20dk

Mafiş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

2. 5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

1. 5 su bardağı su

2 damla limon suyu

Mafiş Tatlısı Tarifi Yapılışı

Merhabalar; pratik ve lezzetli bir tarif istiyorsanız bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.
Öncelikle bir tencereye şekeri ve suyu koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, limon suyunu ekleyin ve 15 dk daha kaynatmaya devam edin. Şerbetiniz hazır olduktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba yumurtayı kırın, üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyin karıştırın ardından kabartma tozu ve unu ekleyin (unu yavaş yavaş ilave edin) yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru tezgaha alın altını üstünü unlayın ve çok kalın olmayacak şekilde oklavayla açın (hamuru açtıktan sonra yamuk olan kısımlarını kestim elimde şekil verip kızarttım siz kesmeyedebilirsiniz) daha sonra orta büyüklükte kareler halinde kesin. Orta kısmını birleştirin. Kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Kızaran mafişleri soğuk şerbetin içine atın bir kaç kez çevirip servis tabağına alın. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)