Bölgede bilinçsiz avcılar tarafından vurulduktan sonra MKÜ Veteriner Fakültesi Kliniği'nde tedavi altına alınan yabani hayvanlar, ameliyatla sağlığına kavuşuyor.

Tedavisi tamamlanan 2 dağ kartalı, şahin ve atmaca, ekipler tarafından doğaya salındı.

MKÜ Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer Tayer İşler, bölgede avcılar tarafından yaralanan kartal, şahin, atmaca, leylek ve su kuşu gibi yabani hayvanların üniversite kliniğinde tedavi edildiğini söyledi.

Kuşların, muayene ve tedavilerinin ardından doğaya bırakıldığını ifade eden İşler, kendi başına yaşayamayacak durumda olanların da Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek, hayvanat bahçelerine konulduğunu kaydetti.

Tedavileri tamamlanan 2 dağ kartalı, şahin ve atmacanın müdürlük yetkililerine teslim edildiğini dile getiren İşler, şunları belirtti:

"Hayvanların ilgili yerlere gönderilip hayatlarının devam etmesi sağlanacak. Gelen hayvanların çoğu insanlar tarafından ateşli silahlarla yaralanmış. Bunlar yaban hayvanı olduklarından çok strese giriyor. Doğal dengenin devamı ve hayvanların sağlıklı yaşamalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Hekimliğimizi de icra ederek bir nevi sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Tedavi giderlerini üniversitemizin bütçesinden karşılıyoruz."