CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, ''Hem 30 Mart'ın değerlendirilmesi hem 10 Ağustos seçimlerinin bir değerlendirilmeye tabi tutulması hemde önümüzdeki milletvekilliği seçimi için partimizin bir çalışma sürecine girmesini gerekli görüyorum''  dedi.

Defne Belediyesi'nin düzenlediği çalıştaya katılmak üzere Hatay'a gelen Karayalçın, parti il teşkilatını ziyaret ederek, partisinin içinde bulunduğu sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karayalçın, yaptığı açıklamada, geçmişteki ve önlerindeki seçimlerin değerlendirilmesi için partisinin hazırlık yapılması gerektiğini belirtti.

Nelerin yapılacağı, örgütlerle ilgili nelerin ortaya konulacağı ve izlenecek siyasete nelerin belirleneceğini yapılacak çalışmalarla ortaya konulması gerektiğinin altını çizen Karayalçın, şöyle devam etti:

''Bir seçim tamamlandı. 8-9 ay sonra Türkiye için çok önemli başka bir seçim yapılacak. Hem 30 Mart'ın değerlendirilmesi hem 10 Ağustos seçimlerinin bir değerlendirilmeye tabi tutulması hemde önümüzdeki milletvekilliği seçimi için partimizin bir çalışma sürecine girmesini gerekli görüyorum.  Bu çalışmalar yeni bir anlayışla örgütlenmeli diye düşünüyorum. Genellikle SHP, CHP çizgisinde bu tür çalışmalar hep sözlü olarak yapılarak geldi. Toplanan platformlarda, küçük, büyük kurultayımızda yada parti meclisimizde değerlendirme yapılıyorsa partililerimiz konuşarak düşüncelerini, eleştirilerini dile getirdiler.

Parti yöneticilerimizde yine sözlü yanıt vererek o değerlendirmelere ve eleştirilere ilişkin kendi görüşlerini seslendirdiler. İzlenen yöntem buydu. Bundan çok olumlu ve yararlı sonuçlar elde etmiş olduğumuzu düşünmüyorum. Bütün eleştiriler, öneriler, verilen bütün yanıtlar hepsi çok değerliydi ama sonuçta sözlü olduğu için bunların tümü uçtu gitti.  Oysa bu kez bunların bir metne dayanmasının uygun olacağını düşünüyorum. Bir yazılı metin hazırlanmalı ve bu değerlendirmeler, eleştiriler, öneriler yazılı metin üzerinden ifade edilmeli''

Karayalçın, CHP'nin böyle yeni bir yaklaşımla çalışma yapması durumunda Türkiye'nin öteki siyasi partilerine öncülük yapacağını da kaydetti.

Ziyarete, CHP Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve partilier de katıldı.