Görmez, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ve bazı programlara katılmak üzere geldiği Hatay'da Vali Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Görmez, bir gazetecinin Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin görüşlerini sorması üzerine şöyle konuştu:

''Doğrusu dünyadaki siyasi politik lobilerin, PR şirketlerinin din kurumlarının dualarına ve ayinlerine kadar uzanmış olması düşündürücü ve üzücüdür. Şahsen Vatikan gibi ciddi bir din kurumunun ve Sayın Papa Franciscus gibi saygın bir din adamının bu tür siyasi politik lobilerin etkisinde kalarak milletimize, hassaten tarih boyunca birlikte yaşama ahlakı ve hukukunu inşa etmiş ve dünyaya göstermiş bir topluma yönelik bu mesnetsiz iddiaları hem de dua ve ayin üzerinden ifade etmiş olmasından son derece üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Tarihte yaşanmış acılar üzerinden toplumlar birbirini sorgulamaya kalkarsa bundan en büyük zararı aslında Vatikan'ın kendisi görür.''

Bugün yaşanan acıların tarihte yaşananlardan çok daha büyük olduğunu vurgulayan ve din adamlarına da çağrıda bulunan Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bugün bütün din adamlarına düşen görev, tarihteki  acılardan çok bugün yaşanan acılar üzerinde yoğunlaşmaktır.  Bugün yaşanan acılar tarihteki acılardan çok daha büyük. Coğrafyamız büyük acılar içinde kıvranıyor. Milyonlarca insan öldü, katledildi. Kendi ülkelerinden yurtlarından edildiler. Afrika coğrafyasında büyük trajediler yaşanıyor. Bugün din adamlarına düşen vazife tarihte yaşadıkları acılardan çok yaşanan acıları ortadan kaldırmak için çalışmak, üzerimize düşen görevi yerine getirmek.''