Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Hatay'ın Çiçekleri - Çiftçinin Ekmeği' adlı proje hayata geçiyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş'ın liderliğinde, kurulduğu günden bu yana Hatay'ın çağdaş kent normlarını yakalaması, hemşehrilerimizin yaşam standartlarının yükselmesi için hizmet üreten HBB, hizmet zincirine kırsal kesimlerde de devam ediyor. Çiftçilere ek gelir kadınlara ise istihdam sağlamak hedefiyle Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından 'Hatay'ın Çiçekleri - Çiftçinin Ekmeği' adlı projeyi hayata geçiriyor.

İlk etapta 50 kırsal mahallede 250 çiftçiyi kapsayacak olan bu proje kapsamında, projeye katılacaklara ücretsiz sera inşa edilerek yazlık ve kışlık ayrı ayrı çiçek tohumları, gübre, ilaç, eğitim verilecek ve yetişen çiçekler kent peyzajında kullanılmak üzere üreticilerden satın alınacak.

Ayrıca tüm basın mensuplarının da davetli olduğu projenin geniş kapsamlı tanıtımı 27 temmuz 2015 Pazartesi günü saat 14.00'da HATMEK'te yapılacak.