Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Lütfü Savaş başkanlığında düzenlenen HBB Meclisi Toptancı Hali'nin Belen ilçesine bağlı Bakras Mahallesi'nde yapılmasına karar verildi.

Toptancı Hali Kuruluş Komisyonu'nun yaptığı çalışmalar sonucunda Toptancı Hali'nin ulaşım yönünden kolay ve bütün ilçelere yakın olması sebebiyle Belen ilçesine bağlı Bakras Mahallesi'ne yapılmasına karar verilirken ve bu karar düzenlenen meclis toplantısında CHP, MHP ve AKP grubu tarafından onaylandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Belen'de yapılacak olan Toptancı Hali'nin önümüzdeki yıl sonuna kadar faaliyete geçirmeyi temenni ettiklerini belirtti. Bütün Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılan toptancı hallerini incelediklerini belirten Başkan Savaş, "Arkadaşlarımız yapılacak olan yerde gerekli çalışmaları yaptı. Mevcut yerdeki taşları hafif bir törpüleyip kullanacağız. Törpülediğimiz taşları da atmayacağız, onları öğütüp başka alanlarda kullanacağız. Yapılacak yer hem taş rezervi hem de tarım arazisi olmadığı için müthiş bir sebze hali yeri. Bunun yanında Hatay'ın her noktasına özellikle 9 tane ilçeye yakın mesafede olacak." dedi.

HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Hatay'daki bütün hallerin modernizasyona ihtiyacı olduğunu belirterek; Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte sıkıntıların üstesinden gelineceğini ifade etti. İskenderun'daki toptancı halinde ciddi bir sıkıntının olduğunu söyleyen Kadıoğlu, "Havalardan kaynaklı bir sıkıntımız var. Yağışlardan sonra hal göle dönüşüyor. Dörtyol Sebze Hali özelliğini yitirmiş durumda giriş çıkış sağlanamıyor. İskenderun, Belen Arsuz ve Payas, Dörtyol ile Erzin'in yararlanabileceği bir hal düşünülebilir." dedi.

Bakras Mahallesi'ne yapılacak olan Toptancı Hali içinde ortalama 200 iş yeri yer alacakken, bunun yanında oteli, otoparkı, lokantası, cafesi, tasnifleme, paketleme servisi, soğuk hava deposu, büyük bir hal kompleksi olan ve ortalama 1000'i aşkın kişiye istihdam sağlayan bir yer olacak.