Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Uğur Mumcu Alanı'nda toplanan partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, haziran ayındaki seçimler öncesinde "Sakın ha CHP'ye oy vermeyin, istikrar bozulur, dolar yükselir" şeklinde propaganda yapıldığını belirterek, partilerinin iktidarında bunların hiçbirinin olmayacağını bildirdi.

Emeklinin, işsizin, çiftçinin derdini bildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, siyaseti zenginleşme aracı olarak görmediğini, siyasetin halka hizmet olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, halktan yetki isteyerek, şunları ifade etti:

"Unutmayın, huzur ve refah isteyenler çoğunluk bu ülkede, biz varız milyonlarız. Birlikteysek yaparız, yapacağız, yapmak zorundayız. Çocuklarımız, gençlerimiz, vatanımız, bayrağımız için bir araya gelip yapmak zorundayız. Öğretmenlere de sözüm var. 13 yılda AKP iktidarının getirdiği nokta bu. CHP iktidarında bütün öğretmenler toplumun lideri olacak. Onları baş tacı yapacağız. Onlardan bir şey isteyeceğiz, çocuklarımızı iyi eğitin. Bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bir toplumun geleceği eğitimle belirlenir. 13 yılda 12 kez eğitim politikasını değiştirdiler. Aileler çocuklarını hangi okula göndereceklerini bilmiyor. Bir bakıyorlar çocuğun kaydı 5 kilometre ötede. Çocuğunuzu nasıl seviyorsanız, vatanınızı da öyle sevdiğinizi biliyorum. Lütfen ama lütfen sandığa gidin, eğitimi size zehir eden bu hükümete bir ders verin. Size inanıyor ve güveniyorum."

- "Sokakta herkes güler yüzle gezecek"

Kılıçdaroğlu, 2 milyon 200 bin Suriyeli için "Türkiye'de kalsın bunlar, biz size para verelim, siz Türkiye'de bakın" dendiğini anlatarak, "Türkiye toplama kampı mı Allah aşkına. Bizim gencecik çocuklarımız işsiz" dedi.

Partililerden çevresindekileri sandığa gitmeleri konusunda ikna etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin yolunun açık olduğunu, aydınlık Türkiye'yi beraber yakalayacaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında çiftçiler için mazotun litresinin 1 lira 80 kuruş olacağını yineleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onlar buna da itiraz ediyorlardı, şimdi itiraz edemiyorlar. Neden 1 lira 80 kuruş? Ne rafineri, ne benzin istasyonu zarar edecek. Biz bunu yaparız, biz CHP'yiz. Biz kendi cebimizi düşünmeyiz, vatandaşı, ülkeyi, çocuklarımızı düşünürüz. Biz devlette huzur ve barışın olmasını isteriz. Size sözüm söz, bu ülkeye barışı, huzuru kardeşliği getireceğim. Bu ülkede, sokakta herkes güler yüzle gezecek. Yetki verin göreceksiniz. 13 yılda yapamadılar, 4 yılda yapacağım. 4 yılda Türkiye'nin kaderini değiştireceğim."

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saray için kendisinin ise halk için çalıştığını" öne süren Kılıçdaroğlu, "Zaten kendisi inkar etmiyor. Sizin için, çocuklarınız, geleceğiniz için emek harcayacağım, onurlu bir Türkiye için çalışacağım. Alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP Hatay milletvekili adayları tanıtıldı.