Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Çökek Yaylası'nda sel sularına kapılarak hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi Döryol Devlet Hastanesi morgundan alınarak, dualarla toprağa verildi.

Amanos Dağı eteklerindeki Çökek Yaylası'nda aşırı yağışın ardından meydana gelen heyelan nedeniyle çöken evlerin altında kalarak hayatını kaybeden Muhammed Arif Canbolat(40), Fatma Üstünel(54), ikiz torunları 7 yaşlarındaki Nidanur ve Nisanur Ertunç ile Ökkeş Doğan´a (51) Adana Adli Tıp Kurumu´nda otopsi yapıldı. Daha sonra cenazeler sabah saatlerinde Dörtyol merkeze getirildi.

Dörtyol Devlet Hastanesi morguna konulan cenazeler, ayrı ayrı mezarlıklarda toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edildi.
Hububat ve tahıl ürünleri satışı yapan Muhammed Arif Canbolat´ın cenazesi Ağalar Mezarlığı´na götürüldü. İşçi emeklisi Ökkeş Doğan´ın cenazesi ise Yeşil Mahallesi´ndeki Karapürler Mezarlığı´nda toprağa verildi.

Dörtyol Devlet Hastanesi´nden alınan Fatma Üstünel ile ikiz torunları Nidanur ve Nisanur Ertunç´un cenazeleri ise Çamlık Mezarlığı´na götürüldü. Ninelerini çok seven ve her zaman yanından ayrılmayan ikizler Nidanur ve Nisanur'un ninelerine 'Nine sen ölürsen biz ne yapalım birlikte ölelim' dediği öğrenildi. Nine ve torunlarının cenazeleri Kışlalar Mahallesine getirildi. Taziye çadırı açılan evinin önüne getirilen cenazeleri gören yakınları göz yaşlarına boğuldu. Acılı baba Fatih Ertunç, cenaze aracına tutunarak çocuklarını ve kayınvalidesinin cenazesi başında göz yaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen acılı baba ve yakınları cenaze başında gözyaşı döktü.

Dörtyol Çamlık mezarlığına getirilen anneanne ile torunlarının tabutları yan yana koyuldu. Ardından da ayrı ayrı cenaze namazları kılındı. Cenazeye AK Parti'den Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve belde belediye başkanları katıldı. Yapılan duaların ardından nine ve torun yan yana toprağa verildi.