Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusların Suriye'deki etkinliğinin son günlerde daha da arttığına işaret ederek rejim güçlerinin neredeyse hiç savaşmadığını öne sürdü. 

Son gelişmelerin, "Suriye'nin Rusya'ya teslim edildiği" tezini doğruladığını savunan Vezir, "Rejim, şu an sadece Rusya'ya hizmet edip yardım ediyor. Zaten Rus güçleri, Suriye'de Esed rejiminden daha fazla etkinlik göstermeye başladı. Muhalifler artık Esed ile değil, Putin ile savaşıyor gibi. Tüm bölgelerde Ruslar savaşıyor. Bu da bize Esed'in, yıllardır vatan için değil, Rusya için ülkeyi korumaya çalıştığını gösterdi" diye konuştu.

-"Esed'in Rusya'ya gidişi normal değil" 

Vezir, Esed'in Rusya ziyaretinin zamanlamasına dikkati çekerek "bu gidişin normal olmadığını" öne sürdü. 

"Esed'in Suriye'ye dönmediği" yönünde ciddi duyumları aldıklarını dile getiren Vezir, şunları kaydetti:

"Esed'in Rusya'ya gitmesi, sıradan bir olay değil. Biz de onun ülkeye dönmediğini düşünüyoruz. Dönse de etkinliği olmadan dönecek. Rusya, Suriye savaşını devraldı. Hiçbir lider, böyle bir savaşın içerisindeyken ülkesinden ayrılmaz, başka bir ülkeye gitmez. Ya ölür, ya saklanmak için gider ya da ülkesini büyük bir devlete vermek, satmak için. Bunun birinci manası, Esed ülkeden kaçarak Suriye'yi Rusya'ya teslim etti. İkinci manası da Esed küçük bir ihtimalle ülkeye geri dönse de artık sadece piyon olacak. Uluslararası algı için döndürülebilir. Rusya'nın himayesinde 'sözde lider' olarak göreve devam edecek. Yani kontrol sadece Rusya'da olacak. Artık Suriye konusunda söz sahibi de sadece Putin olacak."

-Cebel Ekrad'da 50 ölü 

Vezir, Rus uçaklarının Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesine son 3 gündeki saldırılarında 50'ye yakın kişinin öldüğünü kaydetti. 

Saldırılarda ölenlerin 40'a yakınının sivil olduğunu, çoğunluğunu da kadın ve çocukların oluşturduğunu belirten Vezir, "Rus uçak ve helikopterleri, Cebel Ekrad'da hedef gözetmeksizin köyleri ve evleri vurdu. 50'ye yakın şehidin yanı sıra 100'ün üzerinde yaralı var. DAEŞ'in bir tek militanının bile yer almadığı bu bölgeye yapılan saldırılar, Rusya'nın Suriye'ye geliş amacını bir kez daha kanıtladı" ifadelerini kullandı.

Köylere yönelik saldırıların devam ettiğini bildiren Vezir, birçok köyde insanların evlerini terk ederek güvenli bölgelere kaçtığını, bu durumun sürmesi halinde Türkiye'ye göç yaşanabileceğini ileri sürdü.