Ülkelerindeki iç savaş öncesi, profesyonel olarak futbol oynayan ve bazıları da Suriye A Milli Futbol Takımı forması da giyen Suriyeli sporcular, 4 ay önce Mersin'de kurdukları "Özgür Suriye Milli Takımının hazırlıklarını Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sürdürüyor. 

Takımın teknik direktörü Marwan Mona, AA muhabirine, bu takımı toplamak için yaklaşık 8 ay önce çalışma başlattıklarını, 4 ay önce antrenmanlara başladıklarını kaydetti. 

Şuan 12'si milli 22 futbolcuları olduğunu ifade eden Mona, şöyle devam etti:

"Oyuncularımızın bazılarını Türkiye'den bazılarını Suriye'den bazılarını da başka devletlerden toplayarak bir araya getirdik ve milli takımızı kurduk. Bu oyuncuların hepsi Suriye'nin 1. lig takımlarından gelme. Futbol müsabakalarımızı Suriye'de sürdürmemiz imkansız. Bunu Türkiye içerisinde sürdürmek istiyoruz. Hele hele Rusya'nın saldırılarının ardından Suriye'de devam ettirme şansı hiç kalmadı."

Şuan hazırlık ve şartları görmek üzere Yayladağı'na geldiklerini belirten Mona, takımı hazırlamak için Suriye içerisindeki bazı kentlere de gidip kamp kurmaya çalışacaklarını aktardı.