Bu yıl ikincisi düzenlenen Tirşik günününü Eşiyle birlikte organize eden Dr. Beyhan YETER şunları söyledi: Öncelikle size Tirşikten bahsedeyim; Tirşik, Kahramanmaraş'ımıza ait çok özel bir yemek ve önemli bir semboldür. Deli Pancardan yapılan Tirşik, bir gün önceden doğranır, içine tarhana, döğme, yoğurt katılarak, yoğurt mayalama sıcaklığında uyutulur ve ertesi sabaha kadar mayalanır. Özellikle ağır odun ateşinde uzun sürede pişirilen ve çorba kıvamında olan tirşikte önemli miktarda kanserden koruyucu madde olan “Saponin” bulunmaktadır ve insan için tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır. Tabiki asıl amaç, hemşehrilerimizin bir araya gelip tanışıp kaynaşması ve dostlukların kurulmasıdır. Diliyorum ki bundan sonraki yıllarda daha da büyük organizasyonlarla bir araya geliriz. Kahramanmaraş'tan teşrif eden sevgili dostum Yıldırım Özsoy bağlamasıyla, ve Antakya'daki hemşehrimizden sevgili dostum mey ustası Ali Zeynel Çiftçi meyiyle bizlere Kahramanmaraş türkülerinden oluşan muhteşem bir müzik ziyafeti çekmişlerdir. Sazlarının büyük üstadı olan her iki hemşehrimize de sonsuz teşekkürler ediyoruz. Ayrıca Kahramanmaraş'tan Antakya'ya gelerek bu günü bizimle paylaşan sevgili hemşehrilerimize, Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve bu önemli güne katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca kendilerine ulaşamadığımız hemşehrilerimizden de özür diliyor ve önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz Tirşik Günü'ne şimdiden davet ediyoruz. Kahramanmaraşlıların geniş katılımıyla ve büyük beğenisiyle gerçekleşen “Kahramanmaraşlılar 2. Tirşik Günü” son derece güzel dostlukların ve gönül bağlarının kurulmasına sebep oldu.