Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin detayları, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar tarafından açıklanmıştır. Tatar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen "Deprem ve Dirençli Kentler: Hatay İçin Çözüm Arayışı Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, depremin iç içe girmiş 3 ayrı sarsıntının birleşimi olduğunu ifade etmiştir.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan ilk depremin, saat 4:17'de gerçekleştiği belirtilmiştir. Bu ana depremi takip eden sarsıntıların sırasıyla 7.7, 6.6 ve 6.6 büyüklüklerinde olduğu tespit edilmiştir. Prof. Dr. Orhan Tatar, bu sarsıntıları "iç içe girmiş bir yapı" olarak tanımlamış ve bu durumun coğrafyanın son 2000 yılındaki en büyük depremlerinden biri olduğunu vurgulamıştır.

3 Yaşındaki Oğluna Tecavüz Edip Öldüren Baba Yeniden Hakim Karşısına Çıktı! 3 Yaşındaki Oğluna Tecavüz Edip Öldüren Baba Yeniden Hakim Karşısına Çıktı!

Depremin etki alanı ve nüfus bakımından ortaya çıkardığı yüzey kırıklarının, Portekiz'den İngiltere'ye kadar uzanan 540 kilometre civarında dev bir kırık oluşturduğu belirtilmiştir. Prof. Dr. Tatar, bu depremin oluş şekli bakımından jeoloji açısından benzersiz olduğunu ve 2 dakikaya varan bir süre boyunca sarsıntının yaşandığını aktarmıştır.

Yaşanan depremin ardından AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Kahramanmaraş ve çevresindeki bölgede yapılan incelemelerin devam ettiğini ve risklerin azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirtmiştir.