Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, her ay yapılan Mahalle Birim Başkanları ve Meclis Üyeleri Kasım toplantısına katıldı. Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirilen toplantıya Kartal’daki 20 mahallenin temsilcileri katıldı.
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Mahalle Birim Başkanları ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Taner Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Örgütü yöneticilerinden Özer Aydın, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanları; Özbey Pekşen ve Haydar Oğuz, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri ve mahalle birim başkanları katıldı.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada Kartal’da meydana gelen değişiklikler ve projelerden bahsetti. Başkan Altınok Öz, hali hazırda Soğanlık Kültür Merkezi içinde faaliyet gösteren Soğanlık Yeni Mahalle Aile Sağlığı Merkezi’nin başka bir yere taşınacağını ve yerine Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün geleceğini ve orada poliklinik hizmeti verileceğini söyledi. Bu kararın verilmesinde Yeni Mahalle sakinlerinin Aile Sağlığı Merkezi’nin Orta Mahalle’de şikayetçi olmasının etkili olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, Soğanlık Meydanı yapmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Altınok Öz, Kartal Merkez’de riskli alan ilan edilen yere cami yapılmak istendiğini söyleyerek Kartal Merkezi’nde 2 eski cami olduğunu; ancak kapasitelerinin yetersiz olduğunu vurguladı. Bu alana cami yapılması yerine caminin Türkiye’de bir ilk olarak kazıklar çakılarak denize yapılmasını teklif ettiklerini söyleyen Başkan Altınok Öz, bakanlık yetkililerinin projeyi pahalı bulduğunu söyledi.
Bazı inşaatlarda imalat hataları olduğunu, bununla ilgili şikayetler aldıklarını belirten Başkan Altınok Öz, binaları denetlemenin belediyenin görevi olmadığını; yapı denetim firmalarını denetlemenin belediyenin görevi olduğunu söyledi. Bu konuda mahallelerden gelebilecek şikayetler konusunda bu bilgiyi verdiğini söyleyen Başkan Altınok Öz, bundan sonra denetim konusunda işini aksatan firmalarla ilgili belediye uzmanlarının rapor tutacağını söyledi.
Başkan Altınok Öz, konuşmasında son olarak TAK Kartal’ın Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği ‘Sign of the City Awards 2016 Premium Proje Yarışması’nda aldığı ödül ile ilgili bilgi verdi. TAK Kartal’ın “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ ile ödül aldığını ifade etti. Toplantının bundan sonraki bölümünde mahalle birim başkanları kendi mahalleleri ile ilgili talep, görüş ve şikayetlerini iletti.