4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla çocuklara hayvan sevgisini anlatan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "24 saat acil durumlarda sokak hayvanlarına hizmet verecek duruma geldik" dedi.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla, belediye meclis salonunda düzenlenen etkinlikle ilçedeki ilkokul çocuklarına Kağıthane’de hayvanlara yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Kedievleri oluşturduk, rehabilitasyon merkezleri oluşturduk, birçok cihaz aldık. 24 saat acil durumlarda sokak hayvanlarına hizmet verecek duruma geldik" dedi.
15 Temmuz darbe girişiminde her kesimden vatandaşın ülkenin geleceği için mücadele ettiğini belirten Kılıç, "O günlerde bir mail geldi. ’Başkanım, o gecede yaralı bir kuşa hizmet talebimiz oldu, hizmet verdiniz. O gecede, o ortamda yaralı kuşa sahip çıktınız. Size çok teşekkür ediyoruz’ diye. Her şeyi bir anda yaşıyoruz. Birçok güzellikleri birçok anda yaşıyoruz. Ülkenin bölünmezliği, birliği için bir yandan mücadele verilirken, yaralı bir kuşun da bakıma ihtiyacı vardı. O sırada o bakımın da yapılması gerekir. Böyle hayvanseverlerimizle, komşularımızla birlikte bütün problemlerimize aynı duyarlılıkla yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Hayvan sevgisini aşılamak için yapılan program sonunda ise çocuklara, sokaktaki hayvanları beslemeleri için mama ve su kabı dağıtıldı. Çocuklar daha sonra ’Islak Patiler’ isimli bir tiyatro oyunu sergiledi.