İSTANBUL (İHA) – İstanbul Bayrampaşa Hal Esnafı, Cuma namazı çıkışında darbe girişimine tepki göstermek için miting düzenlendi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz Cuma günü yaptığı darbe girişimine Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bayrampaşa Hal Esnafı da tepkilerin yükseldiği adres oldu. Cuma namazı çıkışında toplanan vatandaşlar sloganlar eşliğinde bir süre yürüdükten sonra Hal Yönetim Binası önünde toplandı.
Tepki mitingine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba da katıldı. Mitingde esnafa seslenen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 15 Temmuz akşamı Türk halkının destan yazdığını ifade etti. Vatandaşların sokağa çıkmaması durumunda darbe girişiminin farklı sonuçlanacağını belirten Aydıner konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Bayrampaşa Çevik Kuvvet öncelikli hedefleriydi"
"Siz 15 Temmuz’da o cesaretinizle, o ferasetinizle, o inancınızla sokağa çıkmasaydınız biz belki bugün buradaki bu mitingi yapamıyor olacaktık. O nedenle sizleri yürekten kutluyorum. Bayrampaşa’da stratejik öneme sahip olan Çevik Kuvvet öncelikli hedefleriydi. Çevik Kuvvet’te 7 bin 500’e yakın polis var. Polislerin çıkarılmaması durumunda onlar operasyonu başarılı bir şekilde yürüteceklerdi. 4 tane tank gönderdiler A, B, C, D kapılarına. Her biri konuşlandı ama bir şeyi hesap edemediler. Sizi hesap edemediler. Allah ülkemize bir daha böyle darbeler, cuntalar, iç ve dış düşmanlıkların bir araya geldiği konsorsiyumu bir daha göstermesin."
Konuşmaların ardından şehitler ve ülkenin geleceği için dualar edildi. Esnaf alandan sloganlar eşliğinde ayrıldı.