Büyükçekmece’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de yürüyüşe katılarak, vatandaşların Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.
Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ renkli görüntülere sahne oldu. Mimaroba Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşe 7’den 70’e herkes katıldı. Katılımcılar, yürüyüş boyunca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıdı. Vatandaşlar, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sloganları atıp, 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. 5 kilometreden daha fazla bir yolu yürüyen vatandaşlar sık sık hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet yürüyüşüne katıldı.
“Cumhuriyeti yıpratmak isteyenler 15 Temmuz’da cevabını aldı”
Yürüyüş sırasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet’in insanca yaşama düzenini sağlayan idare şekli olduğunu belirtti. 93 yıl önce Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borcunun olduğunu ifade eden Akgün konuşmasının devamında şu ifadeye yer verdi:
“Bize bırakmış oldukları bu emaneti yükseltmek için var gücümüzle çalışıp, Avrupa standartlarında demokrasiye ulaşmak ve Atatürk’ün göstermiş olduğu aydınlık yoldan yürüyerek Avrupa standartlarında bir yaşam sürmek için hep birlikte çalışmak zorundayız. Cumhuriyetimizin zaman zaman yıpratıldığını görüyoruz. Ancak her şeye rağmen hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’ni en ufak bir şekilde yıpratmayı aklından bile geçiremez. Geçirenler de bunun cevabını 15 Temmuz’da almıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti var olduğu müddetçe ebediyen yaşayacaktır ve her ne pahasına olursa olsun biz cumhuriyetimizi ve demokrasimizi Avrupa standartlarına yükselterek insanımızın daha onurlu, daha demokratik haklar içinde yaşamasını sağlayacağız. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu bizim gibi 93 yıldan bu yana cumhuriyet bayrağı altında yaşayanlara, ne mutlu cumhuriyeti sevenlere. Cumhuriyet Bayramı bir kez daha kutlu olsun.”