19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı.
Kartal Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleşen kutlamalara Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar kapsamında Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Vatandaşlar yürüyüş boyunca, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarını attı.
Kutlamaların devamında ünlü sanatçı Selçuk Balcı Kartal Meydanı’nda sahne aldı. Konser boyunca ünlü sanatçının şarkılarını dinleyen vatandaşlar doyasıya eğlendi.
“BUGÜNÜN RUHUNA BORÇLUYUZ”
Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan burada yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın Türk tarihi açısından önemine dikkat çekerek, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeniden varoluş günüdür. Bugün mazlum uluslara örnek olan bir gündür. Bugün rahat bir nefes alıyorsak, bugün özgür bireyler olabiliyorsak bugüne ve bugünün ruhuna borçluyuz” ifadelerini kullandı.
19 Mayıs kutlamalarına katılan gençlerden biri ise, “Çok mutluyum, iyi ki katılmışım. Selçuk Balcı’yı çok seviyorum” şeklinde konuştu.