Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, estetik cerrahide mükemmel bir burun estetiğinin olmadığını belirtti.
Burun cerrahisi olacak kişilerin kafasında ilk etapta soru işaretleri olabileceğini belirten Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, şöyle konuştu: “Önceleri burun cerrahisi geçirmiş ve bu nedenle hüsrana uğramış psikolojik açıdan darbe almış stresli hastalar istedikleri hekimle nasıl karşılaşacakları konusunda meraklı oldukları kadar şüphecidir de hiçbir cerrah hastasının mutsuz olmasını istemez. O nedenle ben hep hastaların birkaç cerrah ile görüşmesine ve sıcak bir hasta hekim ilişkisi kurulup kurulamayacağına sıcak bakmışımdır. İnsanın ister ameliyat öncesi isterse ameliyat sonrası pozitif olması her şeyin yolunda gideceğine kendisini telkin etmesi önemlidir ve yaptığım cerrahilerde bunun örneklerini çok kez yaşamışımdır. Hasta ve hekim ilişkisi estetik ameliyat açısından bir ekip işidir nasıl cerrah anestezi uzmanı anestezi teknisyeni ameliyathane hemşiresi ve diğer yardımcı personel ekip ise cerrahiye karar vermiş olan hastada artık bizim ekibimizin bir parçası olacaktır."
Mükemmelliği istemenin hastanın en doğal hakkı olduğunu anlatan Akagün, şunları söyledi:
"Ancak hastaya ameliyat öncesi gerçeklerin anlatılması her iki tarafı da birbirine yakınlaştıracaktır. Hastalarıma ameliyat öncesi simetri budalası olmamaları yönünde telkinde bulunuyorum. Simetri, mükemmellik, orantı, denge ve kendine benzeşme örneği temeline oturan mutlak bir mühendisliktir. Fakat estetik cerrahide maalesef mükemmel burun estetiği yoktur.”