Küçükçekmece Belediyesi, Türk Musikisi’nin deha sanatçısı Tanburi Cemil Bey’i vefatının 100’üncü yılında bir dizi etkinlikle anıyor.
Geleneksel sanatlara verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Küçükçekmece Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarına bir yenisini daha, Türk müzik dünyasına adını altın harflerle yazdıran Tanburi Cemil Bey’i vefatının 100’üncü yılında anarak ekliyor.
Bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerde, Küçükçekmeceliler Tanburi Cemil Bey’in müziği ile yeniden tanışacak; onu derinden tanıma şansına sahip olacak. Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen Tanburi Cemil Bey günlerinde Küçükçekmeceliler, Murat Aydemir Tanbur Resitali, Cemil’in Gizli Konserleri (Udi Serhan Aytan  Söyleşi - Ud Resitali), Nağme-i Tanbur (Hakan Talu-Tanbur,Gül Yazıcı-Vokal,Taner Sayacıoğlu-Kanun), Taş Plakların İzinde Tanburi Cemil Bey  (Cemal Ünlü&Aziz Şenol Filiz), Meşk-i Musiki (Klasik Türk Sazları Beşlisi), Saz eserleri ve sözlü eserleri ile "Tanburi Cemil Bey"Konseri- Hanende: Münip Utandı, Özer Özel (Tanbur) - Aslıhan Özel (Klasik Kemençe) Müzik Dinletisi ile buluşacak.