Bağcılar’da düzenlenen kurslara katılarak yüzme öğrenen çocuklar ve gençler, Altınkulaç Yüzme Yarışması’nda yeteneklerini sergiledi. Finale kalan yüzücüler Barbaros Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen yarışlarda 1’incilik için mücadele etti. Daha önce yüzme bilmeyen Hüsna Kılıç ise 3 aylık yüzme eğitimi sonucunda 7-9 yaş kategorisinde 1’inci oldu.
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Altınkulaç Yüzme Yarışması çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Barbaros Kapalı Yüzme Havuzu’nda üç kategoride düzenlenen yarışlarda rakiplerini geride bırakarak ilk 3’e girmeyi başaran bayan ve erkek yüzücüler madalyaya ulaştı.
Yüzme havuzlarındaki kurslara veya serbest yüzme programlarına katılan genç yüzücüler Bağcılar’daki kapalı yüzme havuzlarında düzenlenen Altınkulaç Yüzme Yarışması elemelerinde kulaç attı. ’Yıldızlar’, ’Gençler’ ve ’Büyükler’ kategorilerinde düzenlenen yarışlarda ilk 3’e giren bayan ve erkek sporcular belirlendi.
"RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTILAR"
Startını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın verdiği final yarışı 7-9 yaş grubunda 30 metre, diğer kategorilerde ise 60 metre serbest yüzme şeklinde yapıldı. Çekişmeli geçen yarışlarda ilk 3’e giren sporcular belli oldu. Bayan Yıldızlar (7-9) yaş grubunda Hüsna Kılıç, Gençler (10-13) yaş grubunda Işılay Küçük ve Büyüklerde (14 Yaş ve Üstü) Hilal Yıldız 1’inciliği elde etti. Erkekler’de ise Yıldızlarda (7-9 Yaş Grubu) Fatih Emre Hamza, Gençlerde (10-13 Yaş Grubu) Yunus Ulaş Kaçmaz ve Büyüklerde (14 Yaş ve Üstü Grubu) ise Mahmut Salman Saraç rakiplerini geride bırakarak 1’inci oldu. Madalyalarını alan başarılı sporcular ayrıca çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. 1’inci olan sporcu 3 ay, 2’nci 2 ay ve 3’üncü ise 1 ay kapalı yüzme havuzlarına ücretsiz abonelik hakkı kazandı.
"3 AYDA YÜZME ÖĞRENDİ BİRİNCİ OLDU"
Çekişmeli geçen yarışlarda büyük heyecan yaşayan yüzücüleri, aileleri de yalnız bırakmadı. Yaşıtlarını geride bırakarak 7-9 yaş kategorisinde 1’incilik kürsüsüne çıkan Hüsna Kılıç da sevincini ailesiyle paylaştı. Duygularını dile getiren Kılıç, 3 ay öncesine kadar hiç yüzme bilmediğini belirterek, Kemalpaşa Kapalı Yüzme Havuzu’nda 3 ay kurs aldığını söyledi. Kılıç, "İlk başta suya girmeye korkuyordum. Boğulurum endişesi taşıyordum. Ancak, öğretmenlerimizin de katkısıyla yüzme eğitim aldım. Kısa sürede yüzme tekniğini öğrendim. Kendime güvenim arttı. Yarışlarda birinci olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.
"BAĞCILAR BAŞARILI MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRECEK"
Başarılı yarışmacıların madalyalarını takan Başkan Çağırıcı, söz verdikleri gibi 6 kapalı yüzme havuzunu tamamlayarak hizmete sunduklarını 7’ncisinin havuz inşaatını da yakında tamamlayacaklarını belirtti. Çağırıcı, "Okulların açık olduğu dönemde öğrencilerimiz havuzlarımızdan ücretsiz yararlanıyor. Yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak" dedi.
Son bir yıl içerisinde kapalı yüzme havuzlarından hizmet alan 14 bin çocuk arasında yapılan elemelerde ilk 3’e kalan yarışmacıların finalde kulaç attığını belirten Çağırıcı, "Ön elemelerde ilk 3’e giren yüzücülerimiz finalde de çok güzel bir yarış ortaya koydu. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah, Bağcılar artık ülkemizi en iyi temsil edecek başarılı milli sporcuları yetiştirecek" dedi.