İslam alemi için büyük önem arz eden dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor.

Kurban Bayramı'nda kurban ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, 2022 kurban fiyatlarını öğrenmek istiyor.

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları, şimdiden hazırlığa başlamak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Bütçesine uygun kurbanlık arayanlar, bayrama kısa bir süre kala ''Bu yıl kurban fiyatları ne kadar, belli oldu mu?'' sorusunu gündeme taşıdı.

Peki 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar, belli oldu mu? 2022 Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

2022 Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL?

9 Temmuz-12 Temmuz tarihleri arasında eda edilecek Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor.

Bayram için hazırlık yapmaya başlayan ve pazarlardaki durumu merak eden vatandaşlar, yoğun bir şekilde 2022 kurban fiyatlarını araştırıyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken hayvan fiyatlarındaki artışlar da gündeme geldi. Bu seneki büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarındaki artış, cep yakan cinsten...

Bu sene kurban bayramında küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar koyun kuzu keçi dana düve boğa iğdiş fiyatları geçen seneye göre iki katından daha pahalıya satılacak. 

Geçtiğimiz yıl 20 lira ile 30 lira arasında değişen canlı kilogram fiyatları bu sene en ucuz satılan illerde 50 liradan başlıyor ve 70 liraya kadar çıkıyor. Yüksek enflasyon, yem fiyatlarındaki çok büyük artışlar nedeniyle kurbanlıkların bu sene yüzde 150'leri bulan bir artışla vatandaşlara ulaşması bekleniyor.

İzmir'de kurbanlık fiyatları büyükbaşlarda canlı kilo ile 50 liradan başlıyor 65 liraya kadar çıkıyor. 

kurbanlik-eerzurum

KURBAN BAYRAMI 2022 HİSSE FİYATLARI

İzmir'de Hisse bedelleri 4500 lira ile 9000 lira arasında değişiyor. Küçükbaş hayvan kesmek isteyenler ise 2000 lira ile 6.000 lira arasında bir parayı gözden çıkarması gerekiyor.

KURBANLIK FİYATLARI YÜZDE 120 ARTTI

Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin gibi illerde bu sene kurbanlık fiyatları aşağıdaki gibi uygulanıyor.

Tosun 65 TL (Geçen sene 30 TL)

Düve 60 TL (Geçen sene 29 TL)

İnek 52 TL (Geçen sene 26 TL)

Toklu 68 TL (Geçen sene 32 TL)

İğdiş 66 TL (Geçen sene 30 TL)