Darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerine devam eden İzmirliler, bir an olsun yalnız bırakmayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, 10 Ağustos günü noktalanacak olan demokrasi mitingine, diğer siyasi partileri yine davet edeceklerini ve onları da görmek istediklerini belirtti.
İzmirlilere günlerdir parti ayrımı gözetmeksizin Konak Meydanı’nı doldurdukları için teşekkür eden Başkan Delican, demokrasi nöbetinin 10 Ağustos günü coşkuyla taçlanacağını ifade etti. İstanbul Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde birlik ve beraberlik açısından tüm dünyaya örnek bir duruş sergilendiğine dikkat çeken Delican, aynı beraberliğin İzmir’de de sağlandığını ifade etti.
"Gelirlerse yine bekleriz”
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından geçtiğimiz günlerde Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi’ne katıldıklarını hatırlatan Delican, “Konu demokrasi ve vatan olduğunda biz koşa koşa gideriz ki gittik. Çünkü bu sandık milli iradenin tezahür ettiği bir sandık ve bu sandığı kimse zorbalıkla ortadan kaldıramaz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Biz de milletin egemenliği dışında hiçbir irade kabul etmiyoruz. Bu meydanlardaki mücadele son mitingimizle taçlanacak. Bizim de mitingimiz Ankara’daki organizasyona göre şekillenecek. Biz gene diğer siyasi parti temsilcilerini davet ederiz. Burada zaten birçok siyasi tabandan insanlar var, yöneticileri de gelirlerse yine bekleriz” diye konuştu.
“Çelik yürekli milleti aşmaları mümkün değil”
Türk milletinin milli irade dışında hiçbir irade tanımayan bir millet olduğunu vurgulayan Başkan Bülent Delican, şunları söyledi:
“Milli irade nasıl ki Çanakkale’de bir ruh olarak ortaya çıkıp bu ülke topraklarından düşman ayağını basmasını engellediyse, 15 Temmuz’da da aynı şekilde bunu engelledi. Yenikapı’daki mitingle eş zamanlı düzenlenen dünkü mitingimiz böyle ciddi konularda, konu vatan olduğunda gerisinin nasıl önemsiz bir teferruat olduğunu gösteren en büyük emaredir. Ben İzmirli hemşerilerime bu duruşlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Demokrasimiz bu meydanlardaki tatbikatlarıyla daha da güçlendi ve kesinlikle bize demokrasi, milli irade adına gelmeye çalışanlar bir kere daha düşünsünler. Çünkü çok ağır bir bedel onları bekliyor. Bu çelik yüreğiyle dimdik duran milleti, 780 bin metrekarelik sınırlarımızda bu çelik yürekli insanları aşmaları mümkün değil.”