Anneler Günü yaklaşırken Aliağa’daki alışveriş merkezleri ve çarşılarda tatlı bir telaş başladı.
Anneler Günü için hummalı bir çalışma içine giren, hazırlıklara başlayan ve özel indirimler yaparak satışlarını hareketlendirmeye çalışan Aliağalı esnaflar, vatandaşlara geniş ürün yelpazesi ve cazip fiyatlarla birçok alternatif sunuyor. Mağaza sahipleri, Anneler Günü nedeniyle satışlarının yüzde 20-50 oranında arttığını belirtirken, yaşanan canlılıktan duydukları memnuniyeti de dile getirdi.
Aliağa İstiklal Caddesi üzerindeki bir mağazanın müdürü Gülcan Yılmaz, anneler günü öncesinde piyasaların yavaş yavaş kıpırdanmaya başladığını ifade ederek, “Haftaya güzel başladık fakat son iki gün daha da hareketlenmesini bekliyoruz. Anneler Günü için özel hazırlıklarımız oldu. Vitrin tasarımımızı annelerimize göre yaptık. Fiyatları daha uygun olan zücaciye ve tekstil ürünlerimiz revaçta. Vatandaşlar bütçelerine göre ufak tefek şeyler alıyorlar. Annelerine hediye almak isteyenler bazı vatandaşlar ise kişisel değil ev ihtiyacı olan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi hediyeler almayı tercih ediyorlar” dedi.
ALTIN VE PIRLANTADA İNDİRİM
Annelerine tektaş yüzük, kolye ve bilezik gibi ziynet eşyası hediye etmek isteyenler ise soluğu kuyumcularda alıyor. Tüm özel günlerde olduğu gibi Anneler Günü için de hazırlıklarını tamamlayan kuyumcu esnafı, yüzde 50’ye varan indirimlerle müşterileri çekme peşinde. İzmir Caddesi’nde kuyumculuk yapan Damla Ok Er ile Büşra Ok da geçtiğimiz yıllarda rağbet gören ürünlerden oluşan koleksiyonların satışını yaptıklarını dile getirerek, “Anneler Gününe az bir süre kala vatandaşlar anneleri için kendilerini hatırlatacak kuyum eşyaları alıyorlar. Özellikle tektaş yüzükler ve kolyeler, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da oldukça revaçta. Yüzde 50’ye varan indirimler de vatandaşlara oldukça cazip geliyor” diye konuştu.
Rengarenk çiçeklerle vitrinlerini süsleyen çiçekçiler ise 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap ediyor.