İzmir’in Aliağa ilçesinde binlerce kişi sokaklara dökülerek darbe girişimine karşı demokrasi nöbetinde bulundu.
Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişiminin ardından meydanlarda tutulmaya başlanan demokrasi nöbeti Aliağa’da devam etti. Girişimin ardından binlerce vatandaş Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanda kurulan büyük led televizyondan gelişmeleri takip eden Aliağalılar, ’Recep Tayyip Erdoğan’, ’Dik dur eğilme bu millet seninle’, şeklinde sloganlar atarak çalınan Uğur Işılak’ın "Dombra" ile Mustafa Yıldızdoğan’ın "Türkiyem" şarkılarına eşlik etti. Polis, halkın toplandığı meydanlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.
"İhanet kalkışması"
Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, alandaki topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin karşı kaldığı darbenin bastırılmış olması, ülkeyi bir felaketten kurtarıldığını, milleti derinden yaralayan ağır bir ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldığını ifade etti. Kaymakam Yılmaz, “Bu milletin duası, yüreği, merhameti ve vicdanı bütün kötülükleri ihanetlerin üstesinden gelebilecek güçtedir. Sanmayın ki bu basit bir kalkışma değil, sadece bir darbe girişimidir. Bu topyekün Türkiye’nin bölünmesi, itibarsızlaştırılması, kaosa sürüklenmesi amaçlanmaktadır. Ortadoğu’yu parçalamaya amaçlamaktadır. Bu bütün Türk dünyasına ve bütün İslam dünyasına karşı yapılmış bir ihanet kalkışmasıdır" dedi.
“Meclis’e atılan bomba milletimize atılmış bombadır"
Halkın seçmiş olduğu cumhurbaşkanını kimselere yedirtmeyeceklerini, kardeşliği, beraberliği dosta ve düşmana göstermek için alanda bir araya gelindiğini söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “Meclis’e atılan bomba milletimize atılmış bombadır. Bunu çok iyi bilsinler. Milletimizi o bombalarla bölemezler. Milletimizin seçtiği Cumhurbaşkanını da kimseye yedirtmeyiz. Bu ülke de bayrak da, ezan da, Cumhurbaşkanı da, Hükümet de, bu topraklar da bizim. Bizi bizden ayıramazlar. Bizde iktidar, siyasi seçim yarışları olur. Mevzu bahis bayrak, ezan, vatan olursa birizdir, diriyizdir. Sizi tarihin o karanlık sayfalarına gömeriz" diye konuştu.
Burada halka hitap eden AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da, halkı değişmeli nöbet tutmaya ve meydanları boş bırakmamaya çağırdı.