İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), yarın yeni başkanını belirlemek için sandığa gidecek. İGC Başkan Adayı Abdi Karagözoğlu, güçlü cemiyet ve özgür gazeteci ilkesiyle yola çıktıklarını belirtti.
İGC’nin yarın yapılacak olağan genel kurulunda dört aday yarışacak, 851 cemiyet üyesi yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Beyaz oy pusulası ile seçime gidecek olan aday Abdi Karagözoğlu, “Hasan Tahsin ruhuyla; özgür düşünce ve gazeteciler üzerindeki baskılara birlikte direnmek için, iktidar sahiplerinin antidemokratik uygulamalarına karşı biz olup çoğalarak karşı koymak için, meslektaşlarımızın yanında sadece sözle değil, eylemle de durabilmek için, saygın ve sözü geçen bir cemiyet için, evrensel gazetecilik anlayışını hakim kılmak için, zor şartlarda mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerin 70 yıllık birikimlerini korumak ve geliştirmek için, dar kadrocu anlayışları yıkmak için, vesayet anlayışını yok edip, ortak aklı hakim kılabilmek için, bireysel çıkarlara son verip kaynakları tüm üyelerimizin yararına kullanmak için, üyelerimizin tamamına bir cemiyetleri olduğunu hissettirebilmek için, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı için, güçlü cemiyet, özgür gazeteci ilkesiyle yola çıktık” dedi.
Abdi Karagözoğlu başkanlığındaki yönetim ise şu isimlerden oluşuyor: Zeynep Gürel, Meral Karaduman, A. Suavi Yardımoğlu, Nadir Doğan, Erkut Şahin Fahrettin Dokak, Mustafa Yılmaz, İlhan Arga, Şükrü Akın ve Sinan Doğan.