Bu yıl 85’inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarında, Bayraklı Belediyesi, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi etkinlikleri ile fuarın ilgi odağı oldu.
Merakla beklenen İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 85’inci kez kapılarını açtı. Fuara katılan binlerce kişi, açılan stantları gezerek bilgi aldı. 3 No’lu holde bu yıl da dev standıyla yerini alan Bayraklı Belediyesi, birbirinden renkli etkinlikleriyle fuarın gözdesi oldu. 7’den 70’e herkesin takip ettiği etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldı. Soğuk heykel atölyesinin milli mücadele dönemini konu alan gösterisi duygu dolu anlara sahne olurken, gitar kursiyerlerinin eğitmenleri eşliğindeki performansları da kulakların pasını sildi.
Halk oyunları ekibinin gösterisi sırasında standı dolduran vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar okudu. Dağıtılan Türk bayraklarını büyük coşkuyla sallayan İzmirliler, ayrıca karikatürlerini çizdirerek, fuar anılarını ölümsüzleştirdi.
Buca Belediyesi örnek projeleriyle İEF’de
Fuarın ilk gününde Buca Belediyesi standında kurulan Pırlanta Merkezi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Buca Belediyesi, kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak için açtığı ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Pırlanta Merkezleri projesini 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıdı. Günde 60 çocuğa 1 saat ücretsiz bakım hizmeti veren “Fuar Pırlanta Merkezi” annelere fuarda kendilerine vakit ayırma imkanı sundu. Buca Belediyesi standı sadece Pırlanta Merkezleri ile değil, Bucacım markası ile de ilk günden ziyaretçilerin gözdesi oldu.
85. İEF’de Karşıyaka farkı
Karşıyaka Belediyesi’nin, İzmir Enternasyonal Fuarı için hazırladığı 210 metrekarelik tanıtım standı, ilk günden ziyaretçilerin ve katılımcıların ilgisini çekti. 3. hol giriş kapısının yanında açılan stant, misafirlerini, Karşıyaka’nın simgesi olan anıtın 3 metrelik dev maketi ile karşıladı. Belediyenin yatırım ve projelerinin tanıtıldığı masalar ve Üretici Kadın Kooperatifi standı ziyaretçilerin akınına uğrarken, görsel şovlar da keyifli anların yaşanmasına neden oldu. Bir ilçe belediyesi tarafından kurulan kadrolu ilk orkestra olan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası da, verdiği mini konserle fuar ziyaretçilerini büyüledi.
Fuar’da Konak Belediyesi dikkat çekti
Bu yıl 85’incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın katılımcıları arasında yer alan Konak Belediyesi, 3 No’lu holde stant açtı. Fuarın ‘inovasyon’ temasına uygun olarak hazırlanan çocuk konseptli stant, daha fuarın ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Standa gelenleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş karşılarken, düzenlenen eğlenceli aktivitelerle başta çocuklar olmak üzere tüm konuklar keyifli zaman geçirdi. İzmir Enternasyonal Fuarı’na bu yıl çocukların gözüyle baktıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bizler kadim bir şehirde yaşıyoruz ve bu kadim şehir tarihin izlerini taşıyor. Bu şehir aynı zamanda geleceğe aydınlık bir yüzle de bakıyor. Geleceğimiz ise çocuklarımız. Çocuklarımız geleceği kuracak. Çünkü dünya onların dünyası… Bu nedenle bu yılki fuar temasına uygun olarak bizler de çocuklarımız için yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve yapmak istediklerimizi paylaşmak istedik. Fuarı çocuklarımızın gözünden yeniden yaratalım dedik. Çocukların gözünden fuarı yeniden yorulmamak için de standımızı çocuk konseptiyle kurduk” dedi.