Konak Belediyesi’nin Güzelyalı, Selahattin Akçiçek ve Türkan Saylan kültür merkezlerinde açılan kişisel gelişim ve hobi kursları sezonu tamamladı.
Fotoğrafçılıktan tiyatroya, bağlamadan heykele 21 farklı dalda açılan kurslar bu yıl da büyük ilgi gördü. Çocuk ve yetişkin kategoride düzenlenen kurslardan bu yıl bin 525 kişi faydalandı. Tamamı ücretsiz olan kurslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezi’nden gelen uzman eğitmenler tarafından verildi. Dönemi başarıyla tamamlayan Konaklı kursiyerler, aldıkları eğitim ışığında edindikleri yetenekleri düzenlenen yıl sonu sergi ve gösterilerde sergileme fırsatı buldu. Mezuniyet sevincinin de yaşandığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Kursiyerlerin ürettiği eserlerin yer aldığı sergiler beğeni toplarken, minik kursiyerlerin bale ve tiyatro gösterileri de büyük alkış topladı. Sertifika almanın mutluluğunu yaşayan kursiyerleri aileleri de yalnız bırakmadı.
Konak Belediyesi’nin açtığı kurslar arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Hazırlık Kursu da yer aldı. Güzelyalı Kültür Merkezi’ndeki kursa Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girme hayali olan öğrenciler katıldı. Yaklaşık 7 ay süren kursta verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, üniversite eğitimini güzel sanatlar fakültelerinde tamamlamak için açılan yetenek sınavlarına katılacak.