KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL üst limitli sıfır faizli kredi desteğine, İzmir’in Selçuk ilçesinde de ilgi gösterildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi, Selçuk’taki esnaflardan da 50 bin TL üst limitli sıfır faizli kredilere çok sayıda başvuru yapıldı. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, krediler hakkında bilgi vererek, önümüzdeki Nisan ayında da kredi desteklerine devam edileceğini söyledi. Güller, "Esnaflarımız ve işletme sahipleri için başlatılan kredi kampanyasına ilçemizden de çok yoğun talep oldu; ancak krediye başvuran 244 bin 980 işletmeden sadece 15 bin işletme sahibi bu krediden yararlanabilecek. Önümüzdeki Nisan ayında kredi destekleri devam edecek" dedi.

Son Başvuru 20 Şubat

Şu anda devam eden başvuruların 20 Şubat 2017 mesai bitiminde son bulacağını hatırlatan Güller, "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sıfır faizli işletme kredisi desteğine başvuruda bulunmuş 244 bin 980 işletmeden söz konusu krediyi kullandı. İşletme sahibi çekeceği 50 bin TL kredinin ilk yılı hiç ödeme yapmayacak. Bir yıl sonra üç ayda bir eşit taksitlerle toplam 36 ay şeklinde ödeme yapacak. Kredinin tamamı sıfır faizle olacağı gibi başvurusu bulunan ve gerekli şartları taşıyan tüm işletmeler bu uygulamadan yararlanabilecek" şeklinde konuştu.

Güller, bilgi almak isteyenleri oda başkanlığına beklediklerini de sözlerine ekledi.