AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 15 Temmuz’da başlayan demokrasi nöbetleri süresince gösterdikleri katılım ve performanstan dolayı Torbalı halkına ve belediye çalışanlarına teşekkür plaketi verdi.
Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimi sonrası Torbalı halkının meydanlara akın ettiğini, demokrasiyi bütün kurumlarıyla sahiplendiğini, hem İzmir’de hem de Torbalı’da nöbet alanlarını boş bırakmadığını belirterek, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e teşekkür plaketi verdi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen sonrası Torbalı Belediyesi’nin Konak meydanını demokrasi üssü gibi kullandığını, gölgelikleri, yardımlarıyla alanın simgesi olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Torbalı’nın dürüst, çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve ekibi, Torbalı halkının muhteşem duruşuyla bu süreçte yer aldılar. Hem Torbalı’da hem de İzmir’de meydanları boş bırakmadılar. Performansları, özverileri için teşekkür ederim. Torbalı halkına iletilmek üzere bu teşekkür plaketini belediye başkanımıza veriyorum” dedi.
“Demokrasi adına göreve hazırız”
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise darbe girişimi sonrası toplumda oluşan birlik, beraberlik, dayanışma ve Çanakkale ruhundan dünyaya önemli mesajlar verildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Bu kahramanlık destanını yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. O hain kalkışma sonrası bizim dosta düşmana verdiğimiz mesaj açık ve nettir. Sizler bu ülkede asla ve asla operasyon yapamayacaksınız. Ülkemizi bölemeyeceksiniz, kardeşi kardeşe düşman edemeyeceksiniz. Bizi düşman etmeye kalkıştılar, pişman oldular. Bu teşekkür plaketini Torbalı halkı adına alıyorum. İlçemle, vatandaşlarımla, İzmir’le, milletimizle gurur duyuyorum.”
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile birlikte teşekkür plaketi alan 7 ilçe başkanıyla meydandaki demokrasi nöbetini bekleyen vatandaşları selamladı. Ardından da her belediye başkanına ayrı-ayrı teşekkür ederek, demokrasi nöbetleri anısına birer plaket verdi.