İZMİR (İHA) – İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadın mahkumlar, katıldıkları kursların ardından yaptıkları resim ve el işi ürünleri sergiledi.
Adalet Bakanlığı İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda cezalarını infaz etmekte olan kadın tutuklu ve hükümlüler, yaptıkları resim ve el işi ürünleri Aliağa Ticaret Odası Sergi Salonu’nda sergiliyor. İzmir Kapalı Kadın Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı resim ve el işi ürünleri sergisinin açılışını, İzmir Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Şakran Ceza İnfaz Savcısı Güneş Okur, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse açılışını yaptı. Kadın tutuklu ve hükümlülerin, 3-5 aylık bir dönemde yaptıkları çalışmalar katılanlar tarafından büyük takdir topladı.
Katıldıkları kursların, mahkumlara meslek edindirdiğini ifade eden Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Afet Haznedaroğlu, “Kendilerine kazanç sağlayabilecekler. Sergideki ürünlerin satışından elde edilecek gelir ise İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun yararına kullanılacak” dedi.