Seyhan Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında etkinlikler düzenledi. Seyhan Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerde sahne alan Adana çok sesli korosu (Çokfonik), yorumladıkları şarkılarla dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Kadın şiddetine, cinayetine ve kadın - erkek eşitliğine dikkat çekmek amaçlı gerçekleştirilen etkinliklerde, çeşitli meslek grubundan solistlerin yer aldığı ve Adana’nın tek polifonik korosu olan Çokfonik de şarkılarını kadınlar için seslendirdi. “Kadın annedir, eştir, eşittir, eşsizdir nefestir... Kadın en güzel ezgi, en güzel sestir” düşüncesiyle yola çıktıklarını dile getiren Çokfonik Koro Şefi Anıl Aydın, kadının sesi olarak sahne aldıklarını söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ve çok sayıda sanatseverin katıldığı konserde, aralarında türkülerin de bulunduğu, dünya müziklerinden 8 halk şarkısı söylendi. Çokfonik’in seslendirdiği şarkılar, dinleyiciler tarafından uzun süre alkış aldı. Bunun üzerine koro üyeleri, sahne repertuvarlarında yer almayan, Mozart’ın bestelediği “Alla Turca”yı da çok sesli olarak yorumladı.