Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), 130. kuruluş yıldönümünü bir resepsiyonla kutladı. Resepsiyonda 130. yıl anısına, son 100 yılda Muğla'ya hizmet etmiş 100 kadın derlenerek hazırlanan "100 Yılda 100 Kadın" kitabının tanıtımı yapıldı.

Hizmet binasında düzenlenen resepsiyona Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğlalı oyuncu Gülnihal Demir, sinema ve tiyatro sanatçısı Selma Sonat, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, açılış konuşmasında 130. kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin projesi olarak ortaya çıkan, uzun ve kapsamlı çalışmalar ile '100 Yılda 100 Kadın' kitabı hazırlandı. 1914-2013 yılları arasında Muğla'ya hizmet etmiş, kadın olarak sesini duyurmuş birbirinden değerli kadınların derlendiği kitap MUTSO, Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirildi. Kent tarihine ve gelecek kuşaklara bir belge niteliği taşıya bu eseri, MUTSO'nun 130. yıl resepsiyonunda Muğla'ya armağan ediyoruz. Kadına şiddetin artarak devam ettiği günümüzde kadınlara saygı ödevinin yerine getirildiği bu önemli eser, Muğla'ya yakışır nitelikte. Kadınlarımızın toplumdaki değerinin ve katkılarının ne kadar büyük olduğunun kanıtı olan projemizin, tüm kadınlarımıza ışık tutacağını düşünüyoruz. Kadına şiddetin yaşandığı bugünlerde, böyle projelerle başımızın tacı olan kadınlarımıza destek olmak boynumuzun borcudur." dedi.

Konuşmaların arından kitapta adı geçenlere ve yakınlarına, söz konusu kitap ve teşekkür belgesi verildi. Ayrıca ortaokul ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından, 1923-1950 yılları arasında üye kayıt defterlerinde yer alan Muğla esnafının kayıt belgelerinin bulunduğu sergi açıldı.