Rezidansın arama kurtarma çalışmalarında yer alan bir görgü tanığı, enkazdan çıkan hafriyatın 600 metre ilerideki boş bir alana döküldüğünü ve burada kayıplarla ilgili izlerin bulunabileceğini iddia etti.

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Suna Öztürk adlı bir kadın, aylardır kayıp kızı ve torununa ait izleri ararken, Rönesans Rezidans önünde kefen giyerek dikkat çekmeye çalıştı.

Mehmet Şirin adlı başka bir görgü tanığı, polise verdiği ifadede depremden 6-7 gün sonra Rönesans'ta arama-kurtarma çalışmalarının durdurulduğunu ve yıkımın başladığını belirtti. Şirin, enkazdan çıkan molozların en yakın boş alana döküldüğünü gözlemlediğini ve bu bölgede yapılacak aramaların kayıplara dair önemli ipuçları verebileceğini söyledi.

Akedaş Kahramanmaraş'ın 3 İlçesinde Elektrik Kesintilerini Duyurdu! Akedaş Kahramanmaraş'ın 3 İlçesinde Elektrik Kesintilerini Duyurdu!

Rönesans Rezidans'ın yakınlarında oturan ve kayıp ailelerinden olan Cemile İncili ise emlakçılık yaptığı dönemden tanıdığı müşterilerinin enkazdan gelen kokudan rahatsız olduklarını ve evlerinde oturamadıklarını dile getirdi. İncili, acılarının bitmediğini ve bir arama çalışmasının beklentisi içinde olduklarını ancak bekledikleri aramanın gerçekleşmediğini belirtti.

Bu gelişmelerin ardından Mehmet Şirin'in ifadesini dikkate alan kayıp ailelerinden Cemile İncili, savcılığa başvurarak belirtilen alanda arama yapılmasını talep etti. İncili, vali ile görüştüklerini ve bu hafta içerisinde arama çalışmalarının başlatılacağına dair bilgi aldığını ancak sürecin beklenenden uzun sürdüğünü ifade etti.

Hatay'daki Rönesans Rezidansı'nda kayıp olan sevdiklerini arayan aileler, umutlarını korurken, yetkililerin arama çalışmalarına hız vermesi bekleniyor.