Kahramanmaraş ili, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, İl Merkezi'nde yıkılan binaların enkazlarında çıkarılan çelik kasalarla ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

Bu kasalar, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı Şehit Murat Örümcek Polis Merkezi Amirliği ve Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Serintepe Şehit Celil Dağ Polis Merkezi Amirliği'nde muhafaza altına alınmıştı.

Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda

Photo1709112186

Yapılan araştırmalar sonucunda, sahiplerine veya varislerine ait olan çelik kasalar tespit edilerek kendilerine teslim edildi. Ancak sahipleri belirlenemeyen kasalar için özel bir komisyon tarafından Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda işlem yapılacağı belirtildi. Çarşı Şehit Murat Örümcek Polis Merkezi Amirliği'nde 120, Serintepe Şehit Celil Dağ Polis Merkezi Amirliği'nde ise 80 çelik kasa olmak üzere toplamda 200 buluntu kasa muhafaza altında bulunuyor.

Sahiplerine teslim edilemeyen buluntu kasalarla ilgili olarak, belirlenecek olan komisyon tarafından Türk Medeni Kanunu'nun Buluntu Eşya başlıklı maddelerine uygun işlemler gerçekleştirilecek.