Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Yıldırım Düştü: 1 Şehit! Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Yıldırım Düştü: 1 Şehit!

Sinan Oğan ve Kahramanmaraş Depremleri Türkiye'nin 2023 Arama Trendlerini Belirledi

Türkiye'nin 2023 arama trendlerinde Google, Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın öne çıktığını ve Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin merak edilen konular arasında bulunduğunu açıkladı.

En Çok Aranan İsim: Sinan Oğan

Google'ın yıllık raporuna göre, Türkiye genelinde en çok aranan isimler arasında ilk sırayı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan aldı. Oğan, Türkiye'nin siyasi gündemini etkileyen isimlerden biri olarak dikkat çekti ve internet kullanıcılarının yoğun ilgisini çekti.

Depremler Yürekleri Sarsıyor

Türkiye'de deprem riski taşıyan bölgelerde meydana gelen sismik aktiviteler, özellikle 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçılarla birlikte Türkiye'nin en çok aranan konuları arasında yer aldı. Bu olaylarla ilgili en çok aranan kelimeler arasında "Deprem Nerede Oldu," "Elbistan Nerede," "Gazze Nerede," ve "Kudüs Nerede" bulunuyor.

2023-yilin-da-turkiyede-googlede-en-cok-ne-aratildi-iste-detaylar-3

Depremlerin Nasıl Oluştuğu Merak Konusu Oldu

Depremler, küçük şiddetli sarsıntılardan, büyük yıkımlara kadar birçok etki yaratabilen doğal afetlerdir. Bu yıl, Türkiye'de vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri depremlerin nasıl oluştuğu oldu. Arama trendlerine göre, "Deprem Nasıl Oluşur" sorusu ön plana çıktı.

2023 yılında Türkiye'nin internet kullanıcıları, gündemi belirleyen isimlerle birlikte doğal afetlerin nasıl oluştuğunu da yakından takip etti.