Kahramanmaraş’ın en çok ziyaretçi çeken doğal merkezlerinden biri olan Fırnız mesire alanında ki fiyatlara tepkiler artarak devam ediyor. Bayram tatilini fırsata çevirip doğa ile hoş vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler güncel çardak fiyatlarına tepkili. Gelen şikayetlere göre 80 liradan başlayan günlük çardak kiralarının 150 ve 300 liraya ücretlendirildiği öğrenildi.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Şanlıurfa, Kayseri gibi şehirlerden de çok sayıda misafir çeken Fırnız da fiyatlar hızla artmaya devam ediyor. Su kenarına kurulu olan tahta yapımı çardaklar bazı yerlerde çok uçuk fiyatlara ulaşıyor.

firniz-mesire-yeri

TAPULU VE İŞLETME RUHSATLARI VAR

Vatandaşlar her ne kadar Belediye ve Valiliğin konuyla ilgilenmesini talep ederken daha önce de gündem olan çardak fiyatları konusunda önemli bir detay var. Günlük kiralanan çardakların bulunduğu yerler işletmelere bağlı ve işletmeler ise bölge de yaşayan insanların yani işletme sahiplerinin tapulu arazileri. Yani tapu sahibi izin vermezse alana müdahale yapılamıyor.

BELEDİYE İŞLETME AÇSIN

Vatandaşlar sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesinin bölge de birkaç işletme açarak vatandaşlara uygun fiyatlı ve konforlu tesisler kazandırmasını talep ediyor. Ayrıca alternatifli bir çok alanında işletme yapılarak vatandaşlara hizmet etmesini isteyenlerde var.