Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklığı açısından önemli bir değişiklik beklenmese de batı kesimlerde biraz artacağı ve Ege kıyıları, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor. İç kesimlerde ise sıcaklık mevsim normallerinin altında olacak, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyrediyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Yağış alan bölgelerde ise yağış anında yer yer kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevresi, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durumda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Vatandaşların güvenliklerini sağlamak amacıyla yetkililerin uyarılarını takip etmeleri önemle tavsiye edilmektedir.