Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, son iki yılda sosyal medya platformlarında sahte ilanlar vererek ve sahte bayan hesapları oluşturarak mağdur vatandaşlarla iletişime geçen şüphelilerin, cinsel içerikli sohbet ve fotoğraflar elde ederek şantaj yoluyla para talep ettikleri belirlendi.

"Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurma", "Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık", "Şantaj", "Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi", "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ilde ve 21 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenledi.

Kahramanmaraş'ta Deprem Binalarından Hırsızlık Yapanlar Suçüstü Yakalandı! Kahramanmaraş'ta Deprem Binalarından Hırsızlık Yapanlar Suçüstü Yakalandı!

Operasyonlar neticesinde, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet ele geçirilirken, 16 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor.