Onikişubat Belediyesi, Expo arazilerini satışa çıkarttı. Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in milyarlarca lira harcanarak yapılan Expo'yu parsel parsel satması eleştirilirken, milletvekillerinin ve devlet erkanının sessiz kalması tepki çekiyor. Expo'nun vaat edilen turist sayısının binde birinin gelmediği, Kelebek Müzesi gibi projelerin milyonlarca lira harcatılarak yapıldığı ve halkın sorularının yanıtsız kaldığı belirtiliyor. Ayrıca, Expo çevresindeki villalık arsaların ve işyerlerinin kimlere satıldığı merak konusu olmuş durumda.

1 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü'nde Okullar Tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü'nde Okullar Tatil mi?

Expo'nun hemen dışındaki alanların da satışa çıkartıldığı ifade edilirken, Onikişubat Belediyesi'nin Ocak ayında yaklaşık 11 bin metrekare yer sattığı, şubat ayında da satışlara devam ettiği bildirildi. Şubat ayında en dikkat çekici satışın ise yaklaşık 36 bin metrekarelik AVM arsası olduğu kaydedildi. Ayrıca, Onikişubat Belediyesi'nin işyerlerini de satışa çıkardığı belirtildi.

Bu satışların yanı sıra, Expo etrafındaki villalık arsaların kime satıldığı ve projenin kimin yapacağı gibi konuların cevap beklediği ifade edildi. AVM arsasının ihale bedeli ve alıcıya ilişkin bilgilerin merak konusu olduğu vurgulandı.