Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kent merkezinin yeniden tasarlandığını ve bu kapsamda belirlenen rezerv alanlar içerisinde kalan binaların, sağlam dahi olsa yıkılacağını açıkladı. Ünlüer, 6 Şubat 2023 depremleri sonrasında kent merkezinin yeniden inşa edildiğini ve bu süreçte ağır hasarlı binaların yıkımının devam ettiğini ifade etti.

Vali Ünlüer, deprem sonrası yıkılan veya ağır hasarlı tespit edilen binaların yerine yeni konutlar inşa edildiğini belirtirken, şehrin yeniden tasarlandığını ve bu plan çerçevesinde rezerv alanlarda kalan binaların tasarıma uymadığı için yıkılacağını vurguladı. Sağlam dahi olsa tasarıma uymayan binaların yıkılacağını dile getiren Ünlüer, bu durumun şehir yenileme ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında gerçekleştiğini açıkladı.

Kentteki konut sıkıntısını çözmek adına çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Ünlüer, yeni yerleşim yerlerine ve yıkılan binaların yerine konut yapıldığını aktardı. Ayrıca, mülkiyet haklarının korunacağını ve rezerv alana giren sağlam binalarda yaşayanlara para veya eş değer konut verileceğini ifade etti.

Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz' Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz'

Ünlüer, kenti daha dirençli hale getirmeyi amaçladıklarını ve 21 bin bağımsız birimin planlandığını, bu birimlerin yapımının devam ettiğini ve yakın zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.