Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Temmuz ayında sıcak hava dalgalarıyla mücadele ettiğini belirtilerek Kahramanmaraş dahil 40 kente kırmızı alarm verdi.

Kahramanmaraş’ta sıcaklık 42 derecedeleri görürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardıi

Yapılan duyuruda sıcaklıkların çok fazla yükseleceği bildirildi. Bu ikinci sıcak hava dalgasında 65 yaş üstü vatandaşların güneşli saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğinin önemle altı çizildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşları güneş çarpması riskine karşı dikkatli olmaları ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardığı da duyuruldu.

1272388

Kahramanmaraş'ta evlerinde bunalıp dışarı çıkan vatandaşlar, mesire alanları ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Vatandaşlardan Lütfü Işık, hava sıcaklığındaki artışın her geçen gün daha yoğun hissedildiğini belirterek, "Maalesef sıcaktan evlerde oturamıyoruz. Bize en yakın mesire alanlarına gelip dinlenmeye çalışıyoruz. Buralar diğer yerlere göre daha serin." diye konuştu.

Emine Karabacak da sıcak havalardan bunaldıklarını, kız kardeşiyle mesire alanlarına gelerek ağaçların altında serinlediklerini söyledi.